Thaise Massage

Er zijn weinig soorten massage die zo bekend zijn als de variant uit Thailand. Deze massage is bijzonder in veel opzichten. Zo is het een stevige massage, maar heeft de massage ook een bijzonder lange geschiedenis. Het was één van de eerste alternatieve geneeswijzen in Azië en wist ook populair te worden in Europa toen het eenmaal bekend geworden was wat er bereikt kon worden met de massages die op deze manier gegeven werden. Tegenwoordig kun je in elke stad wel een masseur vinden die deze massage aanbiedt. Vooral mensen met klachten maken gebruik van deze optie.

Waar komt de Thaise massage vandaan?

De Thaise massage komt niet uit Thailand. Het komt uit India en de monniken hebben deze manier van behandelen meegenomen. Zo ver we terug kunnen kijken in de geschiedenis, is deze manier van masseren minstens 2500 jaar oud. Er is ook bijzonder veel over bekend geworden, door de vele geschriften en tekeningen die gevonden zijn. De basis van de massage is redelijk simpel. De monniken geloofden dat lichaam en geest sterk met elkaar verbonden waren, en zetten daarom deze manier van masseren op als een geneeswijze. In eerste instantie werd dit uitsluitend gedaan door boeddhistische monniken in tempels, maar dat is tegenwoordig natuurlijk al lang niet meer het geval.

De Thaise massage is een harde variant van de massages. Het lichaam van de ontvanger wordt in yoga-posities gebracht, waarbij regelmatig flink getrokken of gedrukt wordt. Hierbij kan de masseur zijn ellebogen en knieën gebruiken en dat is precies waarom de massage zo gemeen hard over kan komen. De masseurs weten echter dat dit nodig is om de bloedbanen, gewrichten en pijnpunten bij te stellen zodat de ontvanger na de massage weer helemaal in orde is. Verwacht echter niet dat je direct een opgelucht gevoel hebt. Dankzij de volledige behandeling zijn de meeste mensen kort na de massage moe, misselijk of merken ze veel pijnen op die ze eerst niet merkten. Dit duurt niet lang, meestal is het de volgende dag al over en heb je alleen nog wat spierpijn.

Alternatieve geneeswijze?

Deze manier van masseren is opgezet als een geneeswijze door de monniken en wordt vandaag de dag gezien als een alternatieve geneeswijze voor mensen die niet geholpen kunnen worden in de medische wereld. Veel van de zorgverzekeraars dekken de kosten van de massages overigens niet, omdat dit geen geaccepteerde methode is om ziektes of problemen te behandelen. Gelukkig zijn er genoeg masseurs te vinden die goede prijzen rekenen, en deze mensen krijgen steeds meer te doen omdat steeds meer mensen de verhalen horen over de methode en de successen die behaald zijn.

Is het een goede methode? Daar zijn de meningen uiteraard over verdeeld. De massage zelf kan bijzonder pijnlijk zijn. Het rekken en strekken van de spieren en gewrichten werkt echter wel in het voordeel van de ontvanger, omdat het bloed beter door kan stromen na de behandeling. Het is dus zeker voor mensen met problemen de moeite waard om eens te overwegen.