Hot Stone Massage

Er zijn veel opties die beschikbaar zijn wanneer je op zoek gaat naar een massage. Veel mensen zullen het eerst eens thuis proberen, maar wie eenmaal bij een goede masseur geweest is, die weet wat het verschil is. Je kunt tegenwoordig in elke stad meerdere masseurs vinden die verschillende manieren van massage aanbieden voor de mogelijke klanten. De hot stone massage is daar eentje van. Hoe werkt deze massage precies en wat zijn de voordelen van deze methode?

Hoe werkt de hot stone massage?

De hot stone massage, de naam verraadt eigenlijk al wat het is. De ontvanger krijgt warme stenen op het lichaam geplaatst, die door de huid drukken om daar het effect te bewerkstelligen dat gewenst is. Deze stenen zijn meestal van basalt. Dit gesteente houdt namelijk langere tijd de temperatuur vast, waardoor het makkelijker is om de persoon te behandelen. De gemiddelde temperatuur van de stenen tijdens de behandeling is 45 graden. Tegenwoordig is het overigens ook mogelijk om gekoelde stenen aan te laten brengen, om extra effect te hebben.

Het is niet zo dat de stenen de behandeling zelf vormen. In veel van de gevallen is het normaal dat de huid eerst gemasseerd en gekneed wordt om zo het lichaam actief te maken. Daarna worden de stenen geplaatst op de huid van de ontvanger, zodat deze meer werk kunnen doen. De masseur kan er ook voor kiezen om de stenen vast te houden en daarmee te masseren.

Het is niet bekend waar de massage vandaan komt en hoe het ontstaan is. Wat wel bekend is, is dat veel mensen baat hebben bij deze behandeling, omdat het de spieren en de gewrichten rust kan geven. Ook zijn er mensen met chronische ziektes die baat hebben gehad bij de behandelingen. De behandelingen worden echter vaak niet vergoed door de zorgverzekeraar omdat het hier gaat om een alternatieve manier van behandelen. Pas wanneer er concreet wetenschappelijk bewijs komt van de werking en het succes, kan dit veranderen.

Is het een aanrader?

De hot stone massage is zeker een aanrader. Het is een ontspannende manier van massage, en daarnaast is het een gemakkelijke behandeling. Het is niet direct aan te raden om dit thuis te gaan proberen. Er zijn veel mensen die met brandwonden naar het ziekenhuis zijn gegaan, omdat de stenen niet de juiste temperatuur hadden. Ook zal de massage weinig tot geen effect hebben wanneer deze niet op de goede manier uitgevoerd wordt. Het is daarom verstandiger om deze massage uit te laten voeren door een masseur die hier meer kennis van heeft, en meer ervaring mee opgebouwd heeft.